Чт. 25 Квітня 2024

В Україні зростає попит на незвичні темно-зелені кавуни

Темно-зелені кавуни Баронеса F1 сортотипу Шуга бебі продавалися удвічі дорожче, ніж традиційні смугасті кавуни сортотипу Кримсон світ.

Про це проінформував Едуард Мальченко, регіональний представник компанії Rijk Zwaan у Херсонській області, АР Крим та Севастополі.

«Перші смугасті кавуни, вирощені під плівкою, продавалися по 5 грн/кг, тоді як Баронеса F1 селекції компанії Rijk Zwaan в цей час коштувала 10 грн/кг», – сказав Едуард Мальченко.

За його словами, попит на темно-зелений вид кавуна цього року значно виріс. Його посадили не лише фермери, що вирощують екзотичні кавуни, а й ті, хто вирощував тільки традиційні смугасті. Був запит із торговельних мереж: вони побачили, що темні кавуни краще продаються. Покупцям теж сподобалася новинка. Кавун красивий, має темний колір, смуги практично не помітні. Смак також солодкий, приємний.

«Плоди дещо менші, а багатьом клієнтам це й потрібно. Кавун Баронеса росте максимум до 10 кг. Але цього року через холоди кавуни важили до 7-8 кг. Але навіть невеликі кавуни вагою близько 5 кг були смачні, на відміну від традиційних», – зауважив представник селекційної компанії.


Залишити коментар