Пт. 29 Березня 2024

Ферма в Солотвино єдина в Україні пригощає молоком швейцарських корів та африканською бараниною

Про неї мало відомо у рідному краї, проте туристи з інших регіонів України давно облюбували це місце.

Вже понад 5 років на Закарпатті, в смт Солотвино Тячівського району, працює унікальна ферма, де розводять італійських коней, африканських овець та швейцарських корів.

Пише Аgroreview з посиланням на SEEDS.org.ua.

Щороку сюди приїжджають сотні туристів із усієї України та навіть її меж аби спробувати на смак унікальний продукт – молоко швейцарської корови або африканську баранину. Нині ж, через карантинні обмеження, туристів майже немає. Проте фермери не опускають руки, й кажуть – це в першу чергу справа для душі, а не для заробітку.

Справжньою гордістю вважають своїх коней: це благородні, дуже розумні та спокійні породи. Похвалитися наявністю яких може далеко не кожен господар. Головна красуня стайні – кобила Фаїна, неодноразова чемпіонка кінних перегонів.
Вирощують на фермі й унікальні породи корів. Тут їх близько 40, які щодня дають понад 50 літрів молока. На пасовиську можна зустріти і гуцульських красунь, і швейцарок, і навіть француженок.

Щодня близько 70 літрів молока дають фермерам і вівці. Найбагатші на молоко також українські породи, у той час як африканських вирощують виключно для м’яса, кажуть вівчарі. 350 овець щодня починаючи зранку і до пізньої ночі обслуговують всього 5 людей, каже вівчар. Чотири з них доять, один випасає.

Вкладені старання, клопітка праця та найголовніше любов до своєї справи дають чудовий результат, кажуть фермери. І саме він з року в рік мотивує працювати ще більше та краще.

За унікальним продуктом та колоритною подачею їдуть не тільки українці а й багато іноземних гостей. Фермери переконані: вже найближчим часом карантин завершиться і вони знову зустрічатимуть туристів у себе на господарстві.


Залишити коментар