Пт. 19 Квітня 2024

На Вінниччині вирощують японську квасолю

Господарство на Вінниччині експериментує з вирощуванням непопулярних бобових.

У фермерському господарстві «Дона О. П.», що на Вінниччині займається органічним землеробством, почали сіяти японську квасолю вигну, або адзукі. Про це розповів власник господарства Олексій Дон.

«Ця культура досить популярна у світі, особливо в Азії, і за неї дають гарну ціну. А попит на неї зросте через 2-3 роки», – зазначив аграрій.

Він також розповів, що вже протягом п’яти років у господарстві вчаться вирощувати арахіс. «Культура дуже цікава і хороший попередник. Сам процес вирощування не дуже складний, але виникає багато труднощів у процесі збирання і в доробці», – поділився досвідом Олексій Дон.

Ще одна екзотична бобова культура, що її вже протягом 7-8 років вирощують в ФГ «Дона О. П.», – це маш. За словами фермера, це складна культура в догляді, адже якщо зі шкідниками і хворобами великих проблем немає, то захист від бур’янів – це дуже складно.

«Маш не піддається роботі зі штригелем, бо вибиваються практично всі рослини. Тому ми почали випробовувати на ньому роторну борону і міжрядний обробіток. Поки що вдосконалюємо технологію, але вже є й результат», – підсумував фермер.


Залишити коментар