Чт. 25 Квітня 2024

Колишні АТОвці будують під Миколаєвом теплиці та лінію з виробництва паливних брикетів

Кооператив учасників бойових дій на Донбасі “ОБЕРІГ-Агро” реалізує в Доманівській і Мостівській ОТГ Миколаївської області проект будівництва теплиць і лінії з брикетування.

Пише SEEDS.org.ua  за інформацією UHBDP.

В квітні 2020 року члени кооперативу виграли грант Манітобської ради з міжнародного співробітництва (MCIC, Канада), весь цей час активно опановують тонкощі ведення бізнесу, вивчають господарські відносини, на початку серпня вже плануються будівельні та налагоджувальні роботи.

“Згуртувати людей дуже важко. Хлопці – молодці, об’єднались. Ми розуміємо, що за кооперативами майбутнє, тому сприяння членам “ОБЕРІГ-Агро” в розвитку кооперативу – в інтересах нашої громади”, – підкреслила голова Мостівської сільської об’єднаної територіальної громади Надія Бабанська.

Потужність лінії з брикетування – 250 кг паливних брикетів на годину, отже у новому паливному сезоні мешканці регіону будуть мати можливість використовувати альтернативне паливо. У зимовий сезон у теплицях члени кооперативу планують вирощувати зелень, а потім овочі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінниччині від фермера вимагають розірвати угоду на оренду ставка

Захисники України та члени родин загиблих воїнів з Доманівської та Мостівської ОТГ Миколаївської області об’єднались у кооператив, щоб заробляти на життя та мати можливість підтримувати родичів загиблих у війні на Донбасі.


Залишити коментар