Пт. 19 Квітня 2024

Експерти прогнозують падіння цін на кавуни

Експерти повідомляють, що найдешевші кавуни мають бути наприкінці серпня, проте фермери утримуються від прогнозів. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

«Наразі йде збирання врожаю справжніх кавунів, вирощених без поливу. Отже, такі кавуни мають бути дешевшими, ніж ранні», — йдеться у сюжеті.

Зоя Сигальська, фермер, зазначила, що справжні кавуни, які ростуть без поливу, солодші та смачніші. За її словами, цього року через холодну весну кавуни були посіяні на місяць пізніше, тому збирання врожаю замість липня розпочалося лише в середині серпня. Проте, попри появу нової партії кавунів, ціна на ягоду на ринках України ще не впала.

В сюжеті зазначається, що фермери здають кавуни по 2 грн/кг, проте, поки вони доїжджають до пункту реалізації їх вартість істотно збільшується. Як повідомляють експерти, на ціну впливає ПДВ, транспортні маркетингові витрати. На місцевому оптовому ринку, куди фермери звозять кавуни невеликими партіями, середня ціна не перевищує 3 грн/кг.

У Херсонській області в роздріб кавуни продають по 5-7 грн/кг. За словами фермерів, протягом тижня можна розраховувати на зниження ціни на кавуни, оскільки в продаж надійде нова партія ягоди. Вони також відзначили, що наприкінці серпня мають з’явитися у продажу пізні сорти кавунів, які зазвичай найдешевші, однак їх ціна буде залежати від погодних умов і обсягу врожаю. Наразі аграрії не можуть спрогнозувати свій осінній урожай.


Залишити коментар