Вт. 16 Квітня 2024

Поле на Харківщині перетворили на концертний зал

Оркестр Харківської обласної філармонії привітав музичними композиціями хліборобів із завершенням першого етапу жнив. Концерт відбувся на скошеному полі Вовчанського р-ну, де зібрали найбільший урожай в регіоні — 207 тис. т ранніх зернових і зернобобових. Про це повідомляє облдержадміністрація.

 «За кількістю зібраного врожаю ранніх зернових і зернобобових Харківська область посідає друге місце в Україні. Цього року ми зібрали понад 3 млн т. Зокрема, з 1 га зібрано на 20% більше, ніж минулого року», — повідомив Олексій Кучер, глава ХОДА.

Він зазначив, що свято для аграріїв влаштували під відкритим небом, щоб витримати норми карантину. На скошеному полі організували сцену зі стінами із солом’яних тюків. З метою безпеки в полі чергували поліцейські, медики та рятувальники.

Директор і головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко відзначив, що ідея виступу оркестру в полі народилася спонтанно і була реалізована практично за тиждень. Хоча оркестр філармонії не вперше виконує класичну музику в незвичайних локаціях.

Також повідомляється, що на Харківщині в подальшому планують відзначати завершення жнив.


Залишити коментар