Пт. 29 Березня 2024

На Полтавщині виявлено вірус АЧС

У с. Сватки Гадяцького р-ну Полтавської обл.  стався спалах африканської чуми свиней. Про це повідомляють в Департаменті цивільного захисту населення. Пише Куркуль.

Зазначається, що 5 серпня в селянина померла свиноматка, у якої симптоми були схожі на африканську чуму. В зв’язку з цим чоловік звернувся до ветеринарів, адже приватне господарство налічує ще 41 поголів’я свиней.

Ветеринари взяли проби для аналізу та направили їх до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, де було підтверджено факт захворювання на вірус «Африканська чума свиней».

В районі проведено позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС. Державна комісія при райдержадміністрації вирішила встановити обмежувальні заходи в зоні с. Сватків та карантин на 40 днів. Також було розроблено порядок та контроль за переміщенням людей, транспорту через 10-кілометрову карантинну зону.

До ліквідації заражених тварин та обробки зони залучилися працівники Гадяцького управління Держпродспоживслужби та поліція Миргорода.


Залишити коментар