Пт. 19 Квітня 2024

Вчені відшукали новий вид гриба і назвали його на честь коронавірусного карантину

Група ентомологів при проведенні всебічного дослідження членистоногих у пошуках ознак нових видів грибів у Бельгії і Нідерландах виявила новий вид гриба. Його вчені назвали на честь карантину, введеного через пандемію коронавірусу. 

Пише SEEDS.org.ua  за інформацією УН.

Гриб назвали Laboulbenia quarantenae —  один з двох нових виявлених видів, який росте зовні на тілі Bembidion biguttatum, який є різновидом наземного жука. Вважається, що цей гриб дуже рідкісний порівняно зі своїм більш поширеним родичем Laboulbenia vulgaris.

Laboulbeniales ростуть незвичайним способом порівняно з більшістю грибів, в яких ростуть розгалужені ниткоподібні гіфи або міцелій. Замість цього вони проростають в єдинц тривимірну слань, що складається з тисяч клітин, які прилипають до організму господаря.

Іншим новим видом, виявленим командою, був Hesperomyces halyziae, новий гриб, який відрізняється від L quarantenae тим, що виробляє гаусторіум — відросток гифа, який пронизує їх нещасних господарів-членистоногих.

Автори дослідження заявляють, що ці членистоногі і відповідні їм грибкові захворювання є прикладом “еволюційної гонки озброєнь”, яка існує між паразитами і їх господарями, оскільки кожен з них повинен розробити нову зброю і засоби захисту, щоб залишатися на крок попереду. Така конкурентна спеціалізація діє як еволюційний тиск, в кінцевому підсумку може призвести до появи абсолютно нового виду.


Залишити коментар