В Україні фермери почали вирощувати безкісточкові та помаранчеві кавуни

Кавуни трьох сортотипів: із жовтим м’якушем, з рожевим та безкісточкові вирощує подружжя фермерів Андрій та Марина Федчуки. У цей перший рік вирощування цієї культири вони засіяли 7 га в селі Киселівка біля Чернігова. Про це повідомляє UA: Чернігів, пише agronews.ua.

«Їх можна культивувати і на Чернігівщині, – каже фермерка Марина Федчук. – Головне – правильний підхід. Кавуни ростуть на плівці. Під плівку подається вода».

Вже за тиждень має дозріти перший врожай жовтих чернігівських кавунів.

Сподіваються, що достигнуть і безкісточкові кавуни, які потребують більшої суми температур.

Андрій з дружиною Мариною займаються фермерством вже шість років. Розпочинали з полуниці та саджанців. А в цьому році отримали перші плоди лохини – на трьох гектарах землі висадили майже 9,5 тисяч кущів.


Залишити коментар