Пт. 26 Квітня 2024

Більше 6 млн га землі сільгосппризначення використовують «інопланетяни»

У Миколаївській області розорали земельні ділянки без отримання дозвільних документів.

апостол
Михайло Апостол.

Сьогодні понад 6 млн га землі сільськогосподарського призначення користуються інопланетяни. Таку думку висловив радник глави українського МВС Михайло Апостол на своїй сторінці в Facebook.

«Земля багато років ними розорюється, засівається, збирається врожай, «непомітно, вночі». Вони вже зайшли на військові полігони, придорожні смуги, ландшафтні заказники. І неможливо з цим щось зробити», — написав Михайло Апостол.

Він навів приклад, що на адресу Державної екологічної інспекції в Миколаївській області надійшло звернення, в якому повідомлялося про те, що на території об’єкта природно-заповідного фонду ландшафтного заказника місцевого значення «Черталівський» (Вознесенський район Миколаївської області) розорали земельні ділянки в його центральній частині без отримання дозвільних документів.

«Більш того, на «виявлений» ділянці була стерня ячменю, що свідчить про її використання для сільськогосподарських цілей», — уточнив Михайло Апостол.

Згідно з даними Публічної кадастрової карти України, як написав Михайло Апостол, в користування вказана земельна ділянка не надавалася. За результатами обстеження розраховано шкоду, заподіяну внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки.

Він підкреслив, що оскільки в діях вбачаються ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 252 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду), інспекцією подано заяву про злочин в Національну поліцію України.


Залишити коментар