Чт. 28 Березня 2024

Стало відомо, коли уряд очікує зростання економіки в Україні

Уряд очікує зростання економіки вже у IV кварталі 2020 року. Про це під час обговорення макропрогнозу на 2021 рік і прогнозу  економічного і соціального розвитку України на 2021–2023 роки. Про це під час засідання кабінету міністрів  заявив міністр фінансів Сергій Марченко, пише agronews.ua.

«Вже у четвертому кварталі цього року ми очікуємо поступове відновлення економіки. У 2021 році очікуються пожвавлення економічної динаміки», – наголосив він.

За його словами, оновлений макропрогноз на 2021 рік є цілком реалістичним і враховує останні тенденції розвитку економіки, реалії, які склались на світових ринках внаслідок пандемії COVID-19, і актуальні оцінки щодо перспектив відновлення світової економіки.

Прогноз враховує двоетапне підвищення рівня мінімальної заробітної плати у 2021 році до 6500 гривень, зміни у законодавстві, що сталися останнім часом, у тому числі запровадження обігу землі сільськогосподарського призначення, а також реалізацію програм стимулювання економіки. Передбачається відновлення реального ВВП на 4,6% після очікуваного падіння цього року і збільшення реальних заробітних плат на 12,1%.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства також закладає зростання ВВП вже з наступного року, про що йдеться у прогноз економічного і соціального розвитку України на 2021–2023 роки.

«У документі міститься ґрунтовний аналіз економічних проблем попередніх років, вплив коронакризи на економіку та прогнози розвитку», — зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Очільник уряду додав, що зростання економіки у наступні роки планується завдяки комплексу факторів. Серед них: розвиток промисловості, збільшення долі переробки в аграрному секторі, програми підтримки малого та середнього бізнесу, покращення бізнес-клімату, а також приватизація.


Залишити коментар