Пт. 19 Квітня 2024

Фермерське господарство з Вінниччини експортуватиме гарбузи

Фермерське господарство «Органік-Д» з с. Сутиски Вінницької області вирощує гарбузи, які після зберігання протягом 10 місяців будуть відправляти на експорт. Про це повідомляє vn.20minut, пише agronews.ua.

Загалом господарство займається овочівництвом відкритого ґрунту на площі понад 70 га. Вирощує моркву, столові буряки, пізню капусту, картоплю  та цибулю на крапельному зрошенні. Наступного року планується відвести під овочі ще 70 га, де також буде облаштовано полив.

Олександр Пасічний головний агроном фермерського господарства «Органік-Д» вважає, що гарбуз — одна з найбільш родючих культур і за оптимальних умов зростання, дотримання технологічних вимог урожайність його сягає 70-80 т/га.

Господарство планує наступного року налагодити експорт топінамбуру та брукви, а цьогоріч — гарбузів.

«По-перше, ця рослина добра для сівозміни та, як наслідок, покращення фітосанітарного стану полів і стану ґрунтів. По-друге, за умов відносно нескладної технології вирощування, гарбуз доволі прибуткова справа. Третій позитивний момент — розширення асортименту виробництва, що може зменшити фінансові ризики підприємства та підстрахувати компанію на випадок неврожаю основних культур у окремому фермерстві», — підсумував Олександр Пасічний.


Залишити коментар