Чт. 28 Березня 2024

В Україні вперше почали масово очищувати річки від сміття та мулу

30 липня 2020 року, рятувальники Аварійно-рятувального загону спецпризначення на Закарпатті розпочали роботи по розчистці одного зі сміттєвих заторів, що утворився на р. Боржава, біля с. Нижні Ремети Берегівського району. Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної державної адміністрації у Фейсбук, пише agronews.ua.

За допомогою спецтехніки та човнів працівники ДСНС витягають із русла річки повалені дерева та побутові відходи, котрі приніс цьогорічний червневий паводок на Закарпатті.

Також, днями почали чистити Південний Буг на Вінниччині, повідомляють місцеві ЗМІ. Планують розчистити 13 кілометрів ріки. Наразі працюють п’ять земснарядів. Такі роботи допоможуть очистити воду та покращити її якість. Земснаряди уже підняли з дна річки 67 тисяч кубів намулу.

У Тернополі очищують найбільший став району, пишуть місцеві медів. Ці заходи проводять механічним способом, зокрема забирають водорості, намул та сміття, залишене відвідувачами парку. Додатково, для насичення водойми киснем, попередження цвітіння і неприємного запаху, на Тернопільському ставі збільшили години роботи аераційного фонтану.


Залишити коментар