Ср. 24 Квітня 2024

Найбільшим попитом аграріїв користуються трактори середньої потужності

Найбільшим попитом у вітчизняних аграріїв користуються трактори середньої потужності у 70-100 кінських сил та 100-200 кінських сил. Їх частка у загальній кількості продажів тракторів становила 38%. Про це повідомляють у асоціації Український клуб аграрного бізнесу. Загалом,  до України  було завезено більше 15 тис одиниць тракторів зазначеної потужності.

При цьому, у минулому, 2019 році, Україна імпортувала близько 40,2 тис тракторів різних видів і потужностей, включно з новими та вживаними, на загальну суму понад $363,2 млн.

Традиційно «гарячим сезоном» для імпорту тракторів залишається перший квартал року і перша половина другого. Так, навесні минулого року в Україну було завезено 17 тис тракторів, що становить 40% від загальної кількості одиниць цього виду імпортованої сільгосптехніки.

Читайте: «Кернел» першим в історії України експортував 8 млн тон зернових культур

Слід зазначити, що, як і у попередні роки, українські аграрії надавали перевагу новим тракторам. Серед імпортованих тракторів близько 38,3 тис одиниць (або 95% від загальної структури імпорту) були новими, в той час, як  частка вживаних тракторів склала лише 5% (1,9 тис одиниць).

ТОП-5 країн-постачальників виглядає наступним чином(у відсотках до загальної кількості які були завезені до України):

Білорусь – 45%;
Китай – 16%;
США- 11%;
Німеччина – 5%;
Франція – 3%.
Всі дані наведені по коду УКТЗЕД 8701 без урахування мотоблоків та сідельних тягачів які також відносяться до цього коду зовнішньоторгівельної діяльності.


Залишити коментар