На Львівщині запрацювала повноцінна жаб’яча ферма
Цьогоріч на Львівській міні-фермі з розведення равликів “Tante Snails” вперше збиратимуть ще однин вельми незвичний “урожай” – жаб. З часом фермери збираються вийти на промислові обсяги виробництва жаб’ячого м’яса.
Пише SEEDS.org.ua за інформацією Куркуля.
“Ми розширили власну равликову ферму і це переросло в окремий вид діяльності. Із жабками вийшло так само як і з равликами”, — розповідає фермер-ресторатор Орест Давидко.
Він розповів, що спочатку закуповували жаб у різних постачальників в Україні. Потім все-таки вирішили купити “правильне” маточне стадо, обладнали невеличку водойму та розплідник і дали старт повноцінній жаб’ячій фермі.
За словами фермера, пара породистих жабок для розведення на спеціальній фермі коштує від 100 доларів. При цьому треба обов’язково дотримуватися правильних умов транспортування, температурного режиму, води та кормів, бо породисті жаби досить чутливі до цього.
Технологію вирощування жаб фермери вивчали самотужки: шукали в інтернеті інформацію про діючі ферми в Україні, Франції, Таїланді, зв’язувалися з тими, хто має трошки більше досвіду, розпитували про особливості.
Незабаром тут збиратимуть перший “урожай”, а вийдуть на промислові обсяги виробництва жаб’ячого м’яса на фермі “Tante Snails”, ймовірно, вже цього року.
Також на території ферми для всіх охочих проводять екскурсії та дегустації страв із вирощених тут же молюсків і земноводних.
Залишити коментар