В Україні названо обсяги річного виробництва меду
Сумарно вироблена маса меду в Україні за минулий рік – приблизно 110 тисяч тонн. Українці з’їдають близько половини викачаного продукту, приблизно 1,1 кг на людину, але в зв’язку з пандемією в 2020 році його споживання зросло. Про це йдеться повідомляє «Медова біржа», пише agronews.ua.
За минулий рік українці з’їли близько 50 тис. тонн. У цьому році цифра може бути така ж.
Щодо експорту, то у березні 2020 року було експортовано 6,9 тисяч тонн меду. З цієї кількості 22% купили німці, 18% – бельгійці, 17% – поляки.
При цьому ціна скупки на зовнішньому ринку становила 1,62 $ за кг. У 2019 пікові закупівлі меду імпортерами припадали в порядку убування на вересень (7,9 тис. тонн), листопад (7), грудень (5,9) і березень (5,8).
Залишити коментар