Пт. 20 Грудня 2024

Робимо домашнє морозиво — смак справжнього пломбіру

Сучасне морозиво напхане стабілізаторами, посилювачами смаку та іншою хімією. Смак такого морозива теж досить штучний та несправжній. Пропонуємо спробувати простий домашній рецепт цього лакомства. І здоров’я збережете, і гроші.

Таке морозиво можна сміливо давати дітям.

Інгредієнти:

2 склянки цукру;

1 літр молока;

100 г вершкового масла;

крохмаль 1 ч.л.;

5 яєчних жовтків;

ванільний цукор.

Як приготувати:

Підігріваємо молоко та топимо в ньому вершкове масло, далі доводимо суміш до кипіння.

В мисці змішуємо жовтки з цукром та крохмалом до однорідної консистенції.

Далі беремо яєчну суміш та тонкою цівкою вливаємо в кипляче молоко з маслом, постійно помішуючи.

Додаємо ванільний цукор.

Доводимо до кипіння, та знявши з вогню, залишаємо охолонути, періодично помішуючи.

Холодну суміш з морозива розливаємо по формах та відправляємо в морозильну камеру.


Залишити коментар