Робимо домашнє морозиво — смак справжнього пломбіру
Сучасне морозиво напхане стабілізаторами, посилювачами смаку та іншою хімією. Смак такого морозива теж досить штучний та несправжній. Пропонуємо спробувати простий домашній рецепт цього лакомства. І здоров’я збережете, і гроші.
Таке морозиво можна сміливо давати дітям.
Інгредієнти:
2 склянки цукру;
1 літр молока;
100 г вершкового масла;
крохмаль 1 ч.л.;
5 яєчних жовтків;
ванільний цукор.
Як приготувати:
Підігріваємо молоко та топимо в ньому вершкове масло, далі доводимо суміш до кипіння.
В мисці змішуємо жовтки з цукром та крохмалом до однорідної консистенції.
Далі беремо яєчну суміш та тонкою цівкою вливаємо в кипляче молоко з маслом, постійно помішуючи.
Додаємо ванільний цукор.
Доводимо до кипіння, та знявши з вогню, залишаємо охолонути, періодично помішуючи.
Холодну суміш з морозива розливаємо по формах та відправляємо в морозильну камеру.
Залишити коментар