Як варити молоду картоплю правильно і смачно: простий і доступний рецепт
Як варити молоду картоплю? Навіть таке просте, на перший погляд, питання, вимагає правильного підходу і має свої нюанси. Для цього тобі знадобляться прості інгредієнти і знання кількох моментів її приготування.
Читай на tochka.net секрети приготування молодої картоплі з кропом і часником:
- Купуючи молоду картоплю, перевір, чи легко з неї зчищається шкурка. Це можна зробити навіть нігтем, зате згодом тобі буде набагато легше її чистити.
- Молода картопля, як відомо, має дуже тонку шкірку, яку немає потреби зрізати ножем. Достатньо просто поскоблити або ж скористатися металевою мочалкою.
- Ще один спосіб чистки – закинути молоду картоплю в пакет, насипати крупної солі і гарненько потерти. Вибирай, що тобі зручніше.
- Готову молоду картоплю бажано трохи підсушити на вогні, щоб випарилася зайва вода, і картопля не була рідкою і рихлою. А вже потім додавати в неї масло і кріп.
Молода картопля з кропом – це по-справжньому літня свіжа страва, яка дуже швидко готується і виходить надзвичайно ароматною, апетитною і смачною.
Молода картопля з кропом – інгредієнти:
- 1 кг молодої картоплі,
- 2 зубки часнику,
- пучок кропу,
- 100 г вершкового масла,
- чорний мелений перець за смаком,
- 1 ст. ложка солі,
- 1-1,5 л води.
Молода картопля з кропом – приготування:
- Молоду картоплю гарненько помий і почисти. Велику розріж на кілька частин, дрібну картоплю можна залишити цілою. Важливо, щоб картопля була однакового розміру, тоді вона звариться рівномірно.
- Поклади молоду картоплю в каструлю і залий водою із розрахунку, щоб вона покривала картоплю на 1-2 пальці.
- Доведи воду до кипіння, посоли і вари молоду картоплю під кришкою на середньому вогні приблизно 15-20 хвилин в залежності від розміру і сорту. Перевірити готовність картоплі можна, проткнувши її виделкою або ножем.
- Поки вариться картопля, підготуй заправку. Для цього подрібни кріп. Часник пропусти через часничницю. Змішай кріп із часником, трохи посоли і поперчи.
- З готової картоплі злий воду, а саму картоплю трохи підсуши на повільному вогні 10-20 секунд, періодично струшуючи, щоб википіла вся вода.
- Додай у готову молоду картоплю кріп із часником, закинь вершкове масло, накрий кришкою і кілька разів струсни, щоб все гарненько перемішалося.
- Подавай варену молоду картоплю з кропом і часником як гарнір до м’ясних і рибних страв або ж із салатом зі свіжих овочів, наприклад, з салатом з огірків і капусти.
Залишити коментар