На Івано-Франківщині створять м’ясо-ковбасний кластер
В Івано-Франківській області Букачівська ОТГ планує створити перший в Україні м’ясо-ковбасний кластер.
Про це під час презентації результатів проєкту СУП і Програми U-LEAD з Європою «ОТГ і БІЗНЕС: шляхи сприяння взаємодії» розповіла провідний фахівець Букачівського ОТГ Тамара Гаргат, передає AgroPortal.
«Наша громада претендує стати найбільшим центром виробництва ковбаси в Україні. Ще понад 200 років тому в наших краях почали роботу маленькі ковбасні мануфактури, які зараз переросли в цехи, що виробляють 40-45 тонн м’ясних продуктів за добу», – заявила експертка.
Пані Гаргат зауважила, що у Букачівській ОТГ знаходиться найбільший в західному регіоні забійний цех і вирощується рогата худоба елітних сортів.
«Наші ковбасні виробники мають свої запатентовані авторські рецепти. Найбільш відомими виробництвами краю є: “Букачівські ковбаси”, “Вишневські ковбаси”, а також “Букачівські на дровах”», – відзначає фахівець.
Цього року громада планувала провести перший «Ковбаса Фест», однак через пандемію COVID-19 фестиваль перенесено.
Залишити коментар