Вт. 30 Квітня 2024

За 15 років люди відмовляться від м’яса, – виробники штучних бургерів

“Продукти на основі рослин мають повністю замінити продукти тваринного походження протягом найближчих 15 років”, – вважає засновник і генеральний директор компанії Impossible Foods Патрік Браун. Він зробив цю сміливу заяву в інтерв’ю для CNBC. Пише Meat-Inform.

“Це наша місія. Ця трансформація неминуча”, – заявив пан Браун, компанія якого займається

Минулого року продажі тваринних білків у США становили 50 мільярдів доларів, тоді як продукція на рослинній основі мала ринкову вартість 760 мільйонів доларів. Два основних гравці змагаються за частку ринку рослинних білків у США та інших частинах світу – компанії Impossible Foods та Beyond Meat.

Продажі продукції на рослинній основі цього року збільшились через перебої, що виникли в ланцюзі поставок традиційного м’яса через пандемію COVID-19, але все ще значно відстають від частки ринку м’ясних продуктів.

З іншого боку, експерти в харчовій промисловості очікують на розвиток ринку клітинного м’яса – тваринного білка, вирощеного в лабораторії. Тоді як білкові продукти на основі рослин мають відігравати значну роль протягом наступних 5 років.

“Дослідження показують, що продажі веганських замінників м’яса зростатимуть щонайменше до 2025 року, але я вірю, що в кінцевому рахунку клітинне м’ясо займе весь ринок, адже за смаком – це реальний тваринний білок, але для його виробництва не треба вбивати тварин”, – зазначив Лоренц Рау, директор продовольчого ярмарку Anuga в інтерв’ю для EuroMeat News .


Залишити коментар