Вт. 23 Квітня 2024

Смачного: У м’ясі – сила!

М’ясний салат із помідорами черрі

250 г курячого філе, 1 цибулина, 120 г оливок, 150 г помідорів черрі, 4 зубці часнику, 3 ст. л. майонезу, 4 ст. л. сметани, 1 ст. л. лимона, 400 г листя салату, приправа карі, сіль за смаком, олія для смаження.

Філе відварити, нарізати на невеликі шматки. Цибулю дрібно нарізати і спасерувати з карі і бульйоном, у якому варилося філе, на олії. Помідори черрі й оливки розрізати на четвертинки, листя салату порвати руками. У невелику посудину пропустити через часникодавку часник, додати майонез і сметану. Змішати усі компоненти салату, заправити соусом, посолити за смаком, скропити соком лимона. Викласти готовий салат у спеціально підготовлений салатник, закрити харчовою плівкою, поставити на кілька годин у холодильник.

Яловичина «Прем’єр»

1 кг яловичини (м’якоть одним шматком), 2 морквини, 5 картоплин, 1 цибулина-порей, 2 болгарські перчини, 1 корінь селери, 1 корінь петрушки, 2 лаврових листочки, 8 перчин горошком, сіль за смаком.

Підготовлене і помите м’ясо цілим шматком викласти у каструлю і залити гарячою підсоленою водою так, щоб вона ледве вкривала м’ясо. Каструлю закрити кришкою і поставити на вогонь. Коли вода закипить, зняти шумівкою піну і варити на слабкому вогні близько 2-2,5 години.
За пів години до закінчення варіння додати очищені і нарізані великими часточками моркву, картоплю, корінь селери і петрушки, болгарський перець, білі частини цибулі-порею,а також лавровий листочок, перець горошком і сіль. Коли м’ясо і овочі будуть готові, бульйон злити, овочі обережно викласти на таріль, м’ясо злегка охолодити. Перед подачею на стіл м’ясо нарізати шматками, викласти на таріль з овочами, посипати січеною зеленню.

М’ясні роли

1 кг свинини, 300 г грибів, 100 г твердого сиру, 1 цибулина, 1 зубець часнику, по
1 пучку зелені кропу і петрушки, сіль, перець за смаком, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. вершкового масла.
Накрити м’ясо харчовою плівкою і добре відбити суцільним пластом. Відбитий пласт м’яса натерти сіллю і перцем.
Для приготування начинки дрібно нарізати цибулю, почистити і порізати. Зелень вимити, обсушити і посікти. Часник почистити і пропустити через часникодавку. Сир натерти на тертці. У розігрітій з невеликою кількістю олії сковорідці обсмажити гриби, додати цибулю, обсмажити до рум’яності, посолити, поперчити свіжозмеленим перцем і трохи охолодити. Додати до грибів часник, зелень, сир і перемішати начинку. Викласти її на м’ясо. Згорнути акуратно рулет, стежачи за тим, щоб начинка опинилася всередині і була повністю, з усіх боків, вкрита м’ясом. Рулет перев’язати ниткою або скріпити зубочистками.

У сковорідці розігріти олію, викласти рулет і обсмажити з усіх боків на сильному вогні до рум’яної скоринки. Обсмажений рулет перекласти у змащене вершковим маслом деко. Запікати 1,5 години при температурі 180 градусів. Готовий рулет вийняти з духовки, нехай охолоне 15 хвилин, тоді нарізати шматками. Смакує гарячим і холодним. При подачі прикрасити гілочками кропу і петрушки.


Залишити коментар