Сб. 20 Квітня 2024

В Україні з початку тижня ціни на огірки виросли в 3 рази

На ринку огірка в Україні спостерігається стрімке зростання цін. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

Зазначається, що причиною подорожчання огірка на українському ринку є істотне скорочення пропозиції. Так, практично у всіх тепличних комбінатах на сьогоднішній день проводяться зачистки напередодні підготовки до другої сівозміни, що спричинило значне скорочення збору врожаю.

Тим часом, пропозиція огірка з літніх теплиць також помітно зменшилася, що обумовлено зниженням темпів збору врожаю через погодні умови.

У результаті ціна на тепличний огірок, станом на 18 червня, формувалася в межах 16-18 грн за кг ($ 0,60-0,67 за кг), що в середньому в 2,8 рази дорожче, ніж у кінці минулого робочого тижня. При цьому, більш значне зростання цін учасники ринку відзначають в сегменті ґрунтового огірка.

Так, тільки на початку тижня цінна на дану продукцію зросла в середньому в 3,5 рази і, станом на звітну дату, ціни на ґрунтові огірки вже озвучувалися на рівні 20-22 грн за кг ($ 0,75-0,82 за кг).

Зазначається, що наразі тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому в 2,2 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. Ціна на ґрунтовий огірок за рік зросла в середньому в 3,8 рази.


Залишити коментар