Чт. 18 Квітня 2024

Електрики врятували лелеченят

Працівники “Одесаобленерго” встановили платформу для гнізда лелекам, яке напередодні зруйнувала злива в селі Степанівка Окнянського району. Про це повідомила пресслужба компанії “Одесаобленерго” на сторінці у Facebook, пише agronews.ua.

Три дні тому через сильну зливу гніздо розвалилося і впало разом з двома пташенятами на землю. В одного з них була поламана ніжка. За порадою орнітологів місцевий житель наклав пораненому шину. Лелеченят віднесли на копицю сіна неподалік.

“Того ж дня до них прилетів один із батьків, і не покидав своїх дітей, поки наші хлопці не підняли пташенят в оновлене і укріплене гніздо. Сподіваємося, лелеки приймуть нове житло, і їм там буде добре”, – наголошують у повідомленні.

У пресслужбі зазначили, що електрики через кілька днів повернуться, щоб зняти шину пташеняті. І перевірять, як у них справи.

“Це була позачергова платформа. До кінця цього року ми плануємо встановити ще 22 спеціальні конструкції на території області.Так ми захищаємо птахів від ураження струмом, а клієнтів – від аварійних відключень”, – підкреслили у повідомленні.

У пресслужбі коментують, що проект захисту лелек – продовження глобальної політики ДТЕК зі сталого розвитку і відповідає напрямку Глобального договору ООН – “збереження біорізноманіття видів живих істот”.


Залишити коментар