Пт. 19 Квітня 2024

В Україні названо село з найбільшою кількістю корів у селян

Село Миколаївка Новомосковського району, що на Дніпропетровщині – одне з небагатьох в Україні, де селяни масово тримають корів. Про це повідомляє agronews.ua.

“У селі є одноосібник, який тримає 40 голів корів й 40 молодняка, в нього є промислова холодильна ванна й молоко забирає молзавод по 8 грн 80 коп. Є такі, що тримають по 20 голів, 15 голів і влітку годують силосом. Закладають силос на весь рік”, – повідомив фермер Владислав Пащенко у Фейсбук.

Сам фермер тримає 6 голів корів і 6 голів молодняка.

“Випасів у нас немає то доводиться їздити двічі в день косити. Для того, щоб прогодувати мені доводиться тримати 6 городів на 3,7 га, з них 1,5 га кукурудза, а інше люцерна, суданка, овес + віка, гарбузи. В селі дві агрофірми, в одній є корови, але там де я працював – корів немає. Але для пайщиків закладають силос й тричі на тиждень роздавачем возять попід двори, влітку возять зелену масу люцерну”, – розповів він.

Для того, щоб забезпечити корів кормами, багато хто з селян забирає назад паї, так як в цьому році у місцевій агрофірмі ще не вирішили чи будуть пайщикам закладати силос.

“Я вирив екскаватором велику траншею на городі й як побачу що не закладатимуть в агрофірмі, буду наймати техніку й закладати зі своїх 1,5 га кукурудзи”, – ділиться планами він.


Залишити коментар