Вт. 23 Квітня 2024

В Україні запровадили електронні дозволи на міжнародні вантажні перевезення

Кабінет міністрів України погодив запровадження експерементального проєкту щодо замовлення бланків дозволів на поїздку по територіях іноземних держав під час перевезень вантажів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні через Транспортний портал електронних послуг.

Пише SEEDS.org.ua  за інформацією Укінформу.

Відповідну постанову Кабмін прийняв на своєму засіданні 3 червня.

“Впровадження такого проєкту дозволить подолати бюрократичні перепони (людський суб’єктивний фактор, паперова тяганина, тощо) при видачі дозволів на міжнародні перевезення вантажів”, – зазначається у пояснювальній записці до постанови.

Метою цього експерименту є також зменшення впливу чиновників у взаємовідносинах приватного бізнесу і держави та забезпечення прозорості в отриманні публічних послуг.

З 27 грудня 2019 року в Україні почав працювати транспортний портал електронних послуг. На порталі є послуга з бронювання дозволу на міжнародні перевезення, але отримати його можна було безпосередньо у пункті видачі дозволів.

Крім цього на порталі можна відстежити порушників порядку використання дозволів, отримати дозвіл на негабаритні перевезення, відстежити протоколи Державної служби з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека), переглянути онлайн трансляцію з місць видачі дозволів та оформити електронну товарно-транспортну накладну.

З квітня цього року на сайті e-transport.gov.ua запрацювали: е-кабінет моряка, сервіс відкритих даних транспортної галузі, сервіс е-документообігу, е-кабінет інспектора Укртрансбезпеки. Також Мінінфраструктури створило чат-бот E-transport для Telegram.


Залишити коментар