Пт. 29 Березня 2024

Ажіотаж на кордоні: українці масово виїжджають на роботу

Масово виїжджають на роботу, навіть попри карантинні обмеження. Люди не бояться ні вірусу, ні наслідків хвороби. Зараз, щоб потрапити в іншу країну, доводиться вистоювати на кордоні чималі черги – по 8-11 годин. Такою, до прикладу, була ситуація на пункті пропуску «Шегині».

Заробітчанка Ірина Дзяда розповіла, як вона перетинала кордон. Жінка каже, що користувалася пішим коридором. У черзі під відкритим небом довелося пробути 11 годин – з 22-ї години до 9-ї ранку.

Розповіла пані Ірина і про дотримання соціальної дистанції. Каже – відстань між людьми була точно не 1,5-2 метри. До того ж, не всі мали маски чи рукавички.

Жінка зауважила, що перехід через кордон відбувався в три етапи. За її словами, людей було близько 3-х тисяч, попри це не було доступу, наприклад, до туалету.

Ірина каже, розуміє, що карантин діє, але послаблення дають можливість підзаробити. Тим більше у Польщі ніхто не панікує через COVID-19, варто лише дотримуватись правил карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща відкрила кордони з сусідніми країнами ЄС

На сайті Державної прикордонної служби України великі черги пояснюють тим, що  оформлення документів займає багато часу. На сайті розміщена інформація, що «Через карантинні заходи зросла тривалість проведення польською стороною контрольних процедур відносно осіб, які прибувають із-за кордону. Усім особам, які прибувають в Польщу, проводиться температурний скринінг, щодо них здійснюється санітарний контроль, а окремі категорії подорожуючих скеровуються на карантин. Проведення вищевказаних заходів збільшує час оформлення осіб польською стороною».

Щодня через пункт пропуску «Шегині» проходять від 2,5 до 3-х тисяч людей. В останні дні спостерігається збільшення кількості громадян, які прямують за кордон.


Залишити коментар