Пт. 19 Квітня 2024

В Україні зростають ціни на соняшникову олію

Соняшникова олія в Україні поступово дорожчає на тлі стримування продажів виробниками. Так, ціни пропозицій уже досягли $765-780/тонна (FOB), тоді як ціни попиту залишаються на рівні $760/тонна (FOB) для поставок у липні-серпні.

Про це повідомляють аналітики GrainTrade.

«Сільгоспвиробники активізували продажі насіння соняшнику після того, як переробники підняли ціни до 11,6-12,2 тис. грн/тонна з доставкою на завод. А зниження ставок на автоперевезення дозволяє купувати соняшник на франко-господарстві по 11,5-11,7 тис. грн/тонна», – йдеться в повідомленні.

Аналітики зазначають, що разом з тим гарна погода сприяє розвитку посівів соняшнику в Україні та Росії, що незабаром посилить тиск на ціни соняшнику нового врожаю та соняшникової олії, які поки що залишаються на високому рівні.

«Світові ціни на рослинні олії також продовжують зростати на тлі активізації попиту та стримування продажів з боку виробників. Ціни вже майже сягнули докарантинного рівня, але запровадження Індією імпортного мита може обмежити подальше зростання», – вважають аналітики.


Залишити коментар