Нд. 22 Грудня 2024

Їжа з майбутнього: українці розробили харчові набори на випадок Апокаліпсису

Ажіотаж з покупками різних продовольчих товарів навів розробників на думку про створення їжі для екстрених ситуацій.

На ситий шлунок не так страшно зустріти небезпеку, – вважає команда інноваторів з Дніпра INFINITY FOODS. У коронавірусному-2020 компанія представила світу інноваційний харчовий набір Zombie Apocalypse Box, який складається з сублімованої їжі високої якості без консервантів, пише Agrigator.

Ідея створення Zombie Apocalypse Box прийшла команді INFINITY FOODS в момент початку пандемії коронавірусу. Ажіотаж з покупками різних продовольчих товарів навів розробників на думку про створення їжі для екстрених ситуацій.

«Ідея ZAB стартувала спонтанно, компанію на Kickstarter (онлайн-платформа для залучення фінансування на запуск проектів за принципом краудфандінга, прим.ред.) наша команда підготувала за кілька днів, не маючи бюджету. У цей час особливо відчувалася паніка, тому позиціонувати товар як для «Апокаліпсису» – було б не етично. Тому ми додали «зомбі-тренд», щоб наш набір психологічно не викликав у людей роздратування, і до нього поставилися з позитивом і гумором»- розповіли в INFINITY FOODS.

Меню з Zombie Apocalypse Box включає різні крем-супи (сочевичний, картопляний, гороховий), морозиво, а також снеки у вигляді сублімованих бананів та яблук.

“Така їжа добре підходить для створення резервних запасів у себе вдома. Сублімована їжа розроблена для екстремальних умов – для полярників, космонавтів і військових. Ми лише вдосконалили технологію і зробили її недорогою. І найголовніше – ми дуже довго працювали над рецептурою, тому можемо запропонувати дійсно смачну їжу”, – розповідає Максим Ткаченко, засновник компанії INFINITY FOODS.

Сублімовані продукти з «Зомбі-боксу» виготовлені без використання будь-яких ароматизаторів, барвників і консервантів. Саме тому, їжу з набору можна спокійно вживати щодня без шкоди для здоров’я.

Слід зазначити, що сублімування – на сьогоднішній день є одним з найбільш досконалих методів консервування. Подібний спосіб сушіння дозволяє зберігати високі смакові якості і поживну цінність харчових продуктів на протязі довгого часу (до 5 років) при нестабільних температурах (від -50 до +50). Упаковуються сублімовані продукти в тришарові металізовані пакети з азотним змістом.

«Сублімація – досить дорогий спосіб консервації, але на сьогоднішній момент найсучасніший і дуже зручний для подальшого зберігання та транспортування», – пояснює Максим Ткаченко.

На думку фахівця, найбільша ліквідність сублімації для фармацевтичної і промислової індустрії, та для агропромислового комплексу. Зокрема, даний метод може успішно використовуватися при заготівлі різних ягід.

«Основна проблема аграріїв –  це правильно підготувати урожай до зберігання та зберегти його без погіршення якості. В тому випадку, якщо необхідно збереження протягом тривалого часу (наприклад, притримати врожай, і продати його трішки пізніше за високою ціною), саме сублімування може стати гідним рішенням» – додає засновник INFINITY FOODS.

На сьогоднішній день компанія володіє різними виробничими ресурсами у Дніпропетровському регіоні, с.Степове, які дозволяють виготовляти сублімовану їжу найвищої якості. Потужність виробництва 1000-10 000 тис. пакетів на добу, але стартап готовий збільшувати обсяги виробництва, щоб задовольнити потреби українців в натуральній їжі тривалого зберігання.

За словами Максима Ткаченка, в планах у компанії розширити виробництво і виробляти близько 100 тисяч пачок продукції на добу. Окрім цього, команда INFINITY FOODS активно працює під час карантину, і продовжує генерувати ідеї.

«Під час пандемії в нашій команді виробився чіткий план розвитку проєкту за новими правилами, з новими бізнес-моделями, які враховують всі зміни світу після епідемії коронавірусу. Наразі ми робимо упор на виробництві стерильних разових порцій їжі, які можна брати з собою куди завгодно- такий собі формат безпечної їжі. Розроблюємо метод «безконтактної їжі» – вендингових автоматів і ліній, які автоматизують фаст-фуд. Це вже готова їжа (не в упаковці), яку можна отримати без контакту з людиною. Ідей багато і ми знаємо як їх реалізувати найближчим часом» – підсумував Максим Ткаченко.


Залишити коментар