Дуже смачні котлети з гречкою, готувати їх просто, а летять вони ще швидше, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • свинячий фарш — 500 г;
  • гречана крупа — 0,5 склянки;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт;
  • яйця — 2 шт;
  • моцарела (можна замінити на інший сир) — 70 г;
  • сіль, чорний перець, прянощі — за смаком
  • лавровий лист — 2 шт;
  • борошно — для обвалювання котлет

Для соусу потрібно:

  • вершкове масло — 25 г;
  • борошно 1,5 ст. л;
  • бульйон чи вода — 1 склянка;
  • сметана — 2 ст. л;
  • гірчичний порошок — 1 ч. л;
  • сіль, перець — за смаком.

Приготування:

  1. Спочатку відварюємо гречку практично до готовності і охолоджуємо.
  2. У свинячий фарш додаємо крупу, сіль, перець. Перемішуємо, додаємо дрібно нарізану цибулю і сирі яйця. Знову ж таки добре перемішуємо.
  3. Сир ріжемо шматочками, розміром трохи менше майбутньої котлети. Найсмачніше виходить з сиром моцарела, але можна взяти і будь-який інший сир.
  4. Формуємо котлетки, у серединку кожної кладемо шматочок сиру.
  5. Обов’язково потрібно запанірувати котлетки в борошні, так вони краще будуть тримати форму.
  6. Тепер треба їх трохи обсмажити. При перевертанні будьте дуже обережні, котлетки дуже ніжні.
  7. Готуємо соус. Вершкове масло розтоплюємо, додаємо борошно і порошок гірчиці і швидко-швидко перемішуємо вінчиком, щоб не утворились грудочки. Додаємо склянку бульйону або воду, весь час помішуючи масу. Якщо, все ж утворилися грудочки, масу можна провернути на блендері. Додаємо сметану, сіль, перець, перемішуємо і прибираємо з вогню.
  8. Запікання. Розкладаємо котлети в ємність для запікання. Між ними кладемо 2 листочки лаврушки. Зверху поливаємо приготованим соусом. Зверху закриваємо фольгою і запікаємо в духовці на режимі 180 градусів 30 хвилин.