Пт. 19 Квітня 2024

На Тернопільщині представили сорт пшениці із потенційною врожайністю понад 15 тон

На Тернопільщині пройшов форум аграрних інновацій «Нове зернятко 2019» на який представники різних галузей сільського господарства, привезли свою продукцію, аби поділитися досвідом та досягненнями, а також навчитися новому у колег.

Журналістам Терену вдалося поспілкуватися із представником компанії «RAGT», яка займається селекцією зернових культур не один рік. До слова, цього року компанії виповняється 100 років, а їх селекційні станції знаходяться у Франції, Великій Британії, Чехії та Німеччині.

– Думаю, саме така різноманітність розміщення селекційних станції дає той результат, який ми маємо. Адже, поєднання різних станцій дає можливість розробляти якісні сорти, які представленні на форумі, – розповідає представник компанії, пан Дмитро.

На форумі «Нове зернятко» компанія представила сорти ранньої та середньо-пізньої групи.

– Бодицек – це ранній сорт пшениці, закордонної селекції, який сільськгоспвиробники беруть як попередник для озимого ріпаку. Балетка та Бардотка – це наші середньоранні сорти. Балетка – один із найбільш посухостійких сортів, який представляє наша компанія. А Бардотка показує дуже хорошу якість зерна з року в рік, – розповідає представник компанії.

Окрім того, одним із найкращих сортів, який використовують для Європи є РЖТ Реформ. Адже саме він, протягом 4 років займає перше місце по насіневих посівах у Німеччині. РЖТ Рефори – це дуже високопродуктивний сорт, потенційна врожайність якого 15,5 тон.


Залишити коментар