Чт. 28 Березня 2024

В Україні подорожчала рання картопля

Незважаючи на підвищення цін на ранню картоплю, попит в даному сегменті на українському ринку залишається досить високим. Як повідомляють експерти проекту EastFruit, у південних областях України та на Закарпатті через рясні дощі фермери були змушені тимчасово призупинити збір урожаю ранньої картоплі.

У такій ситуації обсяги пропозиції даної продукції на українському ринку значно скоротилися, що дало змогу виробникам підвищити ціни на ранню картоплю. Так, на даний момент основні продажі ведуться в межах 10-15 грн/кг ($0,38-0,57/кг), що в середньому в 1,7 рази дорожче, ніж на початку місяця. При цьому, експерти проекту зазначають, що незважаючи на підвищення цін на ранню картоплю, попит в даному сегменті на українському ринку залишається досить високим.

Також, варто відзначити, що на сьогоднішній день ціна на ранню картопля в Україні в середньому в 2,3 рази вище, ніж на початку червня минулого року. При цьому, більшість ключових гравців ринку не виключає, що після нормалізації погодних умов, ситуація в даному сегменті може кардинально змінитися.


Залишити коментар