Сб. 27 Квітня 2024

Ціна на огірок в Україні за тиждень знизилася на 40%

Причиною такого різкого обвалу цін експерти вважають суттєве збільшення пропозиції з літніх теплиць південних регіонів країни.

Як повідомляють аналітики проекту EastFruit, сьогодні українські тепличні комбінати відвантажують огірок за ціною 7-10 грн за кг ($ 0,26-0,37 за кг), що в середньому на 34% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня. Тим часом, ціна на огірок з літніх теплиць за тиждень знизилася в середньому на 40%, і сьогодні цю продукцію пропонують до продажу по 5-7 грн за кг ($ 0,19-0,26 за кг).

Такий обвал цін на огірок на початку червня експерти проекту називають традиційним, зважаючи на збільшення на ринку пропозиція в даній продукції з літніх теплиць.

Експерти зазначають, що позитивним моментом для представників українських тепличних комбінатів став той факт, що обвал цін припав якраз на останні дні реалізації огірка першого сівозміни. Сьогодні в господарствах активно йде робота по зачистці теплиць, до реалізації другого сівозміни фермери планують приступити через 3-4 тижні.

Однак варто додати, що, незважаючи на настільки стрімке зниження цін, огірок на сьогоднішній день українські комбінати відвантажують в середньому в 3-3,5 рази дорожче, ніж на початку червня 2018 року. Тоді господарствам не вдавалося вести реалізацію дорожче 4 грн за кг.

За матеріалами east-fruit.com


Залишити коментар