Пт. 29 Березня 2024

Закарпатських фермерів штрафуватимуть за бур’яни

На Закарпатті землевласників та землекористувачів, чия земля заростає бур’янами штрафуватимуть. Про це повідомляє kanalsirius.tv.

Протягом 2019 р. державні інспектори у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель у Закарпатській області, здійснюватимуть перевірку щодо дотримання вимог земельного законодавства при використанні земельних ділянок сільськогосподарського призначення, у тому числі земельних часток (паїв).

«Якщо земля сільськогосподарського призначення заростає бур’янами і не обробляється — недбалих господарів штрафуватимуть. При малоземеллі на Закарпатті ці законні важелі впливу особливо виправдані. Адже основне призначення земель сільськогосподарського призначення, наданих у постійне користування, оренду чи власність — вирощування сільськогосподарської продукції» , — йдеться у повідомленні.

Порушники будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за статтею 52 КУпАП з накладенням штрафу:

– на громадян від 340 до 1 360 грн;

– на посадових осіб та суб’єктів підприємницької діяльності — від 850 до 1 700 грн.

У разі не усунення порушень, ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області вживатиме заходи щодо припинення права власності чи права користування земельними ділянками відповідно до статей 144, 143 Земельного кодексу України.


Залишити коментар