Чт. 28 Березня 2024

Українські аграрії придумали як запустити земельний ринок

Аграрний комітет України представив 4 варіанти земельної концепції. За інформацією видання, нові проекти послужать основою законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення. Про це пише propozitsiya.com з посиланням на інформаційний портал delo.ua.

Аграрний комітет України представив 4 варіанти земельної концепції. За інформацією видання, нові проекти послужать основою законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення.

“Підготовлений документ аналізує питання вільного ринку за кількома критеріями, два з яких дискусійні. Тому є кілька варіантів їх подачі. Згідно з концепцією, нардепи пропонують 4 варіанти відкриття ринку землі в Україні”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, перший варіант пропонує поетапне відкриття ринку земель. Перші 3 роки – тільки громадяни України до 20 і 200 га, наступні 4 роки – юридичні особи з обмеженням площі до 500 га, в подальшому – юридичні особи з обмеженням площі до 20 тис. га.

Другим варіантом Аграрний комітет планує одночасно відкрити ринок землі.

Варіант №3 – поетапне одночасне відкриття ринку земель, тобто, одночасне відкриття ринку для громадян України до 20 і 200 га і юридичних осіб з обмеженням площі – до 500 га, з четвертого року – обмеження площі для юридичних осіб до 20 тисяч гектарів.+

Варіант №4 – одночасне відкриття ринку земель.

Крім цього, аграрії пропонують 4 варіанти вирішення питання обмеження за площі земель с/г призначення, які можуть перебувати у власності фізичних та юридичних осіб.

До інформації: в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України запропонували президенту ветувати заборону на відчуження сільськогосподарських земель до 1 січня 2020 року, підписаний першим віце-прем’єр-міністром Степаном Кубів.


Залишити коментар