Пт. 29 Березня 2024

Дрони замінять фермерам вівчарок

Остання модель квадрокоптера DJI Mavic Enterprise, вартістю $3,5 тис., може записувати звуки і відтворювати їх через гучномовець, дозволяючи видавати гучний гавкіт собаки чи інші команди. Нові технології незабаром замінять чотирилапих працівників. Про це повідомляє AgroPortal.

Останні розробки БПЛА з’явилися завдяки підвищенню попиту на подібні пристрої.

За спостереженнями фахівця з БПЛА компанії Ferntech в Новій Зеландії Адама Керра, в останні два роки фермери використовували дрони, щоб справлятися з брудною, небезпечною або рутинною роботою.

«Вівчарі часто використовували дрони, щоб доглядати за вівцями і перевіряти наявність корму і води на віддалених пасовищах, але потім виникли дрони з гучномовцями, і ми подумали, чому б і ні?», — розповідає Адам Керр.

Власники ферм, які вже випробували технологію кажуть, що вівці і корови ніколи не атакують гавкаючі дрони, в той час, як при собаках вони іноді поводилися агресивно.

«Гавкаючі дрони справляються з роботою набагато швидше собак. Для цього, звичайно, потрібні навички оператора та практичний досвід роботи з вівчарськими собаками, але в погану погоду дрон — незамінна річ», — сказав пастух з ферми в Кентербері (Великобританія) Кору Ламбет.

Найближчим часом вівчарським собакам не загрожує безробіття у зв’язку з дорожнечею гавкаючих дронів, їх недовговічністю і обмеженнями при несприятливих погодних умовах.

ІЦ УАК за матеріалами agroinsider


Залишити коментар