Пт. 19 Квітня 2024

Аграрний ринок відчуває гостру нестачу кваліфікованих фахівців — експерт

Всупереч стрімкому розвитку і впровадженню цифрових технологій, кваліфіковані кадри залишаються одним з ключових трудових ресурсів в аграрній сфері.

За словами директора департаменту з управління персоналом ГК Ukrlandfarming Наталії Романенко, через невисокий інтерес молоді до аграрних вакансій, більшість роботодавців стикаються з труднощами при підборі персоналу.

«Наразі аграрний ринок України відчуває гостру нестачу кваліфікованих фахівців. Ми раді наймати в Ukrlandfarming більше співробітників робітничих професій: трактористів, токарів, слюсарів, водіїв, тваринників. На відміну від світової практики, де співвідношення кандидатів з вищою освітою до професійно-технічної складає близько 30/70, в Україні спостерігається протилежна ситуація. Так, тенденція до зменшення здобувачів робітничих професій на ринку праці в найближчій перспективі буде зберігатись», — говорить фахівець.

За її словами, наразі в дефіциті відповідальні, внутрішньо мотивовані, готові до розвитку своєї компетентності співробітники. Висока конкуренція в залученні кадрів забезпечує постійну можливість заробити. Прагнучи добре жити, люди не відчувають потреби пов’язувати своє життя надовго з одним роботодавцем, а значить демонструвати постійний розвиток своєї компетентності, брати відповідальність за виконання проектів і завдань.

За матеріалами apk-inform.com


Залишити коментар