Сб. 20 Квітня 2024

В Україні дорожчають тепличні огірки

Через високі ціни на український огірок, продавці турецької продукції могли несуттєво коригувати відпускні ціни в сторону підвищення.

Аналітики проекту EastFruit повідомляють про зростання цін на довгі гладкі тепличні огірки. Минулого тижня ціни на ці овочі досягли позначки в $ 2,43 за кг.

“Зростання цін на огірки було обумовлене початком сезону реалізації місцевого огірка, проте обсяги цієї продукції були незначними. Вже традиційно, з початком сезону тепличного огірка в Україні, через невеликі обсяги і високі якісні показники – ціни на дану продукцію встановлюються на порядок вищі, ніж на імпортні огірки”, – зауважують експерти.

Паралельно з цим, аналітики відзначають високий попит з боку покупців саме на місцеві огірки. Початок сезону місцевого огірка позитивно позначився і на цінах імпортної продукції більш низької якості. Через високі ціни на український огірок, продавці турецької продукції могли несуттєво коригувати відпускні ціни також в сторону підвищення.

Надалі, на думку фахівців, ціни на тепличні огірки в Україні будуть знижуватися паралельно зі збільшенням пропозиції даної продукції.

Пропозиція помідорів на українському ринку минулого тижня істотно перевищила сформований попит завдяки збільшенню поставок тепличних томатів з Туреччини.

Як повідомляють аналітики, у цій ситуації продавці все частіше вдавалися до зниження відпускних цін для збереження темпів торгівлі. У результаті, за минулий тиждень ціни на тепличні помідори опустилися з позначки $1,97 за кг до $1,55 за кг. При цьому, оператори ринку сходилися на думці, що зниження відпускних цін може зберегтися і найближчим часом.

За матеріалами east-fruit.com


Залишити коментар