Пт. 19 Квітня 2024

В Україні понад 4 мільйонів гектарів землі є власністю іноземних компаній

апостол

Михайло Апостол.

апостолБільше чотирьох мільйонів гектарів землі уже є власністю іноземних компаній і не являються українськими. В черзі на оформлення ще біля трьох мільйонів.

Про це заявив радник Міністра внутрішніх справ, колишній фермер та нардеп Михайло Апостол.

– Не вірю, що про це не знають очільники держави і нардепи. А чому мовчать і нічого не роблять уже майже 30 років? Питання риторичне, – бідкається Михайло Апостол.

Багато українців думає, що раз є мораторій на подаж землі сільськогосподарського призначення, то її ніхто не може купити. Насправді, виявляється, це не зовсім так.

– У будь-якому випадку мораторій не впливає на існування тіньового ринку землі, який процвітає в Україні уже багато років. Що означає термін мораторій – це просто моральний запобіжник, який зовсім не призупиняє таких незаконних дій в земельних відносинах, як самозахоплення, рейдерство, корупція, мінімізація податків, безстрокова оренда, обмін земельними ділянками, заповіти, застава землі під фінансові зобов’язання, – тлумачить пан Апостол

Не продовження мораторію, на думку радника Міністра, просто дасть можливість всі ці дії узаконити і стимулюватиме скупляти землю за різними шахрайськими схемами по мінімальних цінах.

– Справжнім мораторієм, як це прийнято у всіх розвинених країнах світу, є закон про обіг земель с/г призначення, в якому мало б бути вказано: хто має право купляти, де проживати,яку мати освіту, досвід роботи, по якій мінімальній ціні, який державний орган має це контролювати. У нас закону немає, немає запобіжника, проте є тіньовий ринок!, –підсумовує Михайло Апостол.


Залишити коментар