Виноградний пиріг за рецептом італійської кухні
Рецепт італійського виноградного пирога — смачніше звичної шарлотки. Італійський пиріг з виноградом ідеально підходить для осіннього чаювання.
Інгердієнти:
Тепле молоко — 250 мл;
свіжі дріжджі — 20 г;
борошно — 500 г;
яйце — 1 шт.;
вершкове масло — 60 г;
сіль — щіпка;
коричневий цукор — 2 ст. л;
виноград.
Приготування:
З’єднайте тепле молоко, дріжджі й цукор. Перемішайте і залиште на 10-15 хвилин. Додайте в суміш борошно, сіль яйце і масло. Замісіть однорідне тісто. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин. За цей час тісто збільшиться в розмірі більше ніж у 2 рази.
Викладіть тісто у форму, застелену пергаментним папером. Розкладіть виноград, злегка занурюючи його в тісто. Краще вибирати сорти винограду без кісточок.
Накрийте пиріг рушником і залиште на 10 хвилин. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Перед подачею посипте пиріг цукровою пудрою.
Залишити коментар