Смачні палюшки з картоплею – рецепт з прикарпатської кухні
Пропоную спробувати просту, ситну українську страву з картоплі, блюдо прикарпатської кухні – палюшки або картопляні галушки з сиром.
Інгредієнти:
Яйце куряче – 2 шт.
Сир – 200 г
Борошно пшеничне – 300 г
Сіль за смаком
Перець чорний – за смаком
Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля – для подачі)
Картопля – 700 г
Спосіб приготування:
Картоплю відварити “в мундирі”. Дати трохи охолонути, щоб можна було утримати картоплину в руках. Очистити. Натерти гарячу картоплю на дрібній тертці.
Додати сир, яйця, приправити сіллю і перцем за смаком. Добре перемішати.
Поступово всипаючи борошно, замісити тісто. Кількість борошна регулюйте по ходу замісу – тісто в результаті не повинно липнути до рук, але при цьому має бути м’яким і еластичним.
Розділити тісто на три частини. На присипленій борошном поверхні розкачати кожну частину в “ковбаску”.
Картопляні галушки з сиром інгредієнти 6
Нарізати кожну “ковбаску” тіста на невеликі шматочки, кожен шматочок закатати в кульку і придавити в центрі пальцем.
Картопляні галушки з сиром інгредієнти 7
У каструлі довести підсолену воду до кипіння. Опустити палюшки в киплячу воду. Після спливання варити ще 1,5-2 хвилини. Витягнути шумівкою готові палюшки. А далі – вже справа смаку: можна полити палюшки розтопленим вершковим маслом, або посипати зеленню і подавати зі сметаною, або обсмажити шматочки сала з цибулею і залити готові палюшки. Смачного!
Залишити коментар