Рис у космосі: китайці виходять на новий рівень агровиробництва
Китайські астронавти виростили розсаду рису на борту космічного корабля. Це вдалося зробити в межах експерименту, метою якого є виробництво їжі для довготривалого дослідження космосу, пише SEEDS.
Роботи над вирощуванням розсади рису проводилися на борту космічної лабораторії Wentian, яка була запущена на орбіту 24 липня. Як зазначають спеціалісти, вищевказаний експеримент із рисом є першим, що відтворює весь життєвий цикл рослини, результатом чого є нове насіння. Під час експерименту науковці використали саджанці двох сортів — високорослого рису та карликового рису (Сяо Вей).
За словами наукового співробітника Центру передового досвіду в галузі молекулярних наук про рослини Чжена Хуйгіонга, «сіянці рису ростуть дуже добре». У разі успіху, спеціалісти планують провести збір нового насіння та повернутися на Землю для продовження дослідження, повідомляє Сhinadaily.
«Ми хочемо дослідити, як мікрогравітація може вплинути на час цвітіння рослин на молекулярному рівні, і чи можна використовувати середовище мікрогравітації для контролю відповідного процесу», – зазначив Чжен Хуйгіонг.
Залишити коментар