Хочете смачний сніданок — приготуйте шакшуку
Шакшука – це така арабська яєчня. А найпрекрасніше в ній – це те, що ви можете взяти за основу поданий нижче рецепт та за бажання додати в шакшуку баклажани, гриби, шинку, сир та інші інгредієнти, пише НВ.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.
великий помідор – 2 шт.
часник – 2 зубчики
цибулина – 2 шт.
томатна паста – 3 ст. л
петрушка – 4 гілочки
сіль – на свій смак
перець – на свій смак
Процес приготування:
Помідори, цибулю і часник дрібно нарізаємо. Складаємо в глибоку сковорідку і щедро посипаємо сіллю, щоб томати пустили сік.
Перемішуємо і ставимо на вогонь. Після того, як суміш закипить, додаємо томатну пасту. Пасту потрібно попередньо розвести невеликою кількістю води.
Знову доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Тушкуємо, поки соус не загусне.
Опуклою стороною ложки робимо в соусі поглиблення і вбиваємо в утворені лунки яйця. Вбиваємо так, щоб жовток повністю занурився в соус, а білок трохи залишився на поверхні.
Продовжуємо готувати на маленькому вогні. Як тільки білки трохи схопляться, накриваємо кришкою і тушкуємо ще близько 10 хвилин.
Перед тим, як подати страву, щедро посипаємо її перцем і подрібненою петрушкою.
Залишити коментар