Кулеб’як з м’ясом пасує до осіннього столу
Тісто: 250 г борошна, 20 г дріжджів, 100 г вершкового масла або маргарину, 2 ст. ложки молока, 1/2 ч. ложки цукру, 1/2 яч. ложки солі, 1 жовток, 1/2 склянки сметани.
Начинка: з м’яса, капусти, яєць.
Дріжджі розвести у теплому молоці з 1/2 ч. ложки цукру і 1 ч. ложкою борошна.
Коли розчина підійде, влити в посудину з борошном, додати жовток, сметану, посолити і замісити некруте тісто.
Накрити його тарілкою і залишити на годину.
Коли тісто підійде, розкачати корж завтовшки 17 см, на нього покласти розм’якшене масло, скласти конверт, розкачати від себе. Посипати борошном і скласти втроє.
Цю операцію повторити 3—4 рази.
Тоді тісто розкачати прямокутним коржем завтовшки 1 см, на середину накласти будь-яку начинку, завинути, помістити на змащений жиром лист і пекти в гарячій духовці (240—250 °С) протягом 30 хв.
Залишити коментар