Ср. 18 Грудня 2024

Кулеб’як з м’ясом пасує до осіннього столу

Тісто: 250 г борошна, 20 г дріжджів, 100 г вершкового масла або маргарину, 2 ст. ложки молока, 1/2 ч. ложки цукру, 1/2  яч. ложки солі, 1 жовток, 1/2 склянки сметани.

Начинка: з м’яса, капусти, яєць.

Дріжджі розвести у теплому молоці з 1/2  ч. ложки цукру і 1 ч. ложкою борошна.

Коли розчина підійде, влити в посудину з борошном, додати жовток, сметану, посолити і замісити некруте тісто.

Накрити його тарілкою і залишити на годину.

Коли тісто підійде, розкачати корж завтовшки 17 см, на нього покласти розм’якшене масло, скласти конверт, розкачати від себе. Посипати борошном і скласти втроє.

Цю операцію повторити 3—4 рази.

Тоді тісто розкачати прямокутним коржем завтовшки 1 см, на середину накласти будь-яку начинку, завинути, помістити на змащений жиром лист і пекти в гарячій духовці (240—250 °С) протягом 30 хв.


Залишити коментар