Стародавню “Гамулу” готують лише з 3 інгредієнтів
Ще понад століття назад гамулами називали густі перші страви, але яблучна гамула — це простий давній десерт, рецепт якого передавали українські господині з покоління у покоління. Найчастіше готували його восени з початком морозів, коли в хатах палили піч. Готували гамулу найчастіше з м’яких та битих яблук, бо вони не підлягали зберіганню в погребах. Подавали цей десерт зазвичай з медом або до чаю, тому готували його переважно без цукру.
Інгредієнти
Яблука — 1 кг,
Мед — 10 г,
Борошно — 1 ст. ложка.
Процес приготування
Яблука запекти в печі. Дати вихолонути та перетерти в пюре.
Перемішати пюре з борошном. Традиційно використовували вівсяні пластівці або вівсяне борошно. Також могли змішувати вівсяне зі звичайним пшеничним.
Тісто вкласти у вогнетривкий посуд і випікати в духовці на невеликому вогні до утворення рум’яної скориночки.
Залишити коментар