Цибулевий суп – французька страва, яку зможе приготувати кожна українка
Цибулевий суп – смачна страва, яку варто приготувати восени. Річ іще й у тім, що цибулевий суп містить високу концентрацію вітаміну С, що робить його надзвичайно корисним, особливо в холодну пору року. Крім того, він має приємний смак і аромат, який нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти:
1 кг цибулі,
1 л бульйону (краще яловичого),
250 г картоплі,
3 ст. ложки вершкового масла,
200 г твердого сиру,
300 г вершків,
сік одного лимона або 75 мл білого сухого вина,
черствий батон або багет,
лавровий лист,
чорний перець,
тим’ян
Приготування:
Цибулю нарізати півкільцями та впродовж пів години пасерувати на вершковому маслі у великій сковороді або сотейнику. До цибулі додати картоплю, нарізану кубиками, і залити бульйоном.
Варити до готовності картоплі та додати сіль, перець. Отриману масу слід трохи остудити та подрібнити блендером. Після чого необхідно додати вершки, сік лимона (або вино) і спеції.
В принципі, суп готовий, і подавати його слід з грінками з білого хліба.
Але якщо ви хочете повної відповідності класиці, то приготований суп варто перелити в порційні горщики для запікання і рясно посипати тертим сиром. В такому випадку суп буде готовий до поїдання після запікання в духовці до золотистої скоринки сиру.
Залишити коментар