Науковці представили новий сорт картоплі, названий на честь мультиплікаційного героя
Незвичайне забарвлення і чудові смакові особливості. Селекціонери презентували гібридний сорт картоплі Немо. Він вирізняється тим, що потребує менше вологи і добрив.
Окрім цього, процес приготування картоплі сорту Немо займає на 25% менше часу, ніж зазвичай. Наприклад, запікається приблизно на 10 хвилин швидше, ніж європейські сорти. Науковець доктор Девід Нельсон відзначив, що працював над виведенням сорту 6 років. Йому було важливо, аби картопля швидко смажилася і смакувала у стравах.
«Немо – це природний гібрид, який був створений шляхом ретельного схрещування надзвичайно чудового на смак перуанського сорту швидкого приготування під назвою Inca Bella та популярного сорту салату з червоною шкіркою під назвою Franceline, який добре росте в кліматі Великобританії», – відзначив селекціонер.
Також відомо, що картопля Немо при приготуванні набуває насиченого і маслянистого смаку, а також золотистої скоринки.
Джерело AgroNews
Залишити коментар