У світі спостерігається дефіцит журавлини
Цього року виробники у Вісконсіні, США, вирощували приблизно на 30% менше журавлини. Про це повідомляє freshplaza.com, пише agronews.ua.
«Це через поєднання теплішого квітня і холоднішого, ніж зазвичай травня. Спека привела до того, що журавлина почала рости раніше. А холодний травень, який мав заморозки, пошкодив частину плодів. Тому вони не підходять. для свіжого ринку. Крім того, урожайність кілограмів з поля була нижчою через холод”, – каже покупець Брем Клапвейк .
Цьогоріч лише декілька виробників мають достатньо якісних фруктів для свіжого ринку. Тоді як близько 95% журавлини, вирощеної у Вісконсіні, може використатися лише для перобки.
На ринку свіжої журавлини явних дефіцитів поки немає. Продажі в першій частині сезону були непоганими. Проте більшість свіжої журавлини продається між 49-м і 52-м тижнем. Проте попит у грудні цього року помітно вищий, ніж зазвичай.
Залишити коментар