Допікають хвороби? Пийте більше соків!
Сік — скарбниця вітамінів. А ще соки сприяють одужанню від різноманітних недуг. Деякі із них очищують організм, інші — сприяють покращенню травлення чи лікують печінку. Пропонуємо ознайомитися з корисними властивостями соків.
Апельсиновий сік — найкраще джерело вітаміну С. Він також зміцнює кровоносні судини, тому рекомендується за атеросклерозу, гіпертонії, хвороб печінки.
У томатному соці багато лимонної, яблучної, щавлевої кислот. Свіжий томатний сік містить натрій, магній, калій і кальцій, які дуже важливі для нормального обміну речовин. Але пам’ятайте, що корисні кислоти містяться тільки в сирому соці, а після варіння або консервування вони з органічних перетворюються на неорганічні. У кращому разі просто не принесуть вам користі. А в гіршому — можуть бути причиною утворення каменів у нирках і сечовому міхурі.
Сердечникам корисний виноградний сік: він запобігає утворенню тромбів. Вважається, що ефект від нього не гірший, ніж від аспірину.
Серцевий м’яз добре зміцнює абрикосовий сік, він же виводить зайву рідину з тканин. Але в ньому багато цукру. Діабетикам і охочим схуднути краще від нього відмовитися, щоб не набрати зайвої ваги.
Для поліпшення травлення й роботи кишечнику ефективний грушевий сік. У ньому багато клітковини й пектинових сполук. Допоможе він тим, хто страждає від захворювань системи кровообігу. Сік груші використовують як сечогінний засіб.
У випадку захворювань шлунково-кишкового тракту рекомендується сливовий сік. Він виводить з організму воду й кухонну сіль.
Курці повинні зупинити свій вибір на яблучному соці: він піклується про органи дихання, виводить з організму шлаки й ниркові камені, корисний за недокрів’я, оскільки містить багато заліза.
Багатий на залізо й вишневий сік. До його складу входить ще фолієва кислота. Він зміцнює стінки кровоносних судин. Але вишневий сік — не кращий варіант для тих, у кого виразка або підвищена кислотність шлунка.
Для очищення організму ефективна суміш соків моркви й капусти. Тільки в сік із капусти в жодному разі не додавайте сіль — вона утворить нерозчинні сполуки, й сік стане шкідливим.
Джерело “Високий замок”
Залишити коментар