На лісовій фермі туристам пропонують особливі розваги
Опанувати основи сироваріння, постригти овець чи подоїти кіз. Такі розваги пропонують відвідувачам лісової ферми на Прикарпатті. Її започаткував Назар Пендерецький. Зараз чоловік працює в команді з Уляною Кирилів.
На лісовій фермі живуть 113 кіз, 43 з них — дійні, і в кожної — своє ім’я: і Мальва, і Шоколадка, Граф і Лаура.
«Я за професією — вишивальниця, дизайнерка одягу, художниця. Але у моєму житті так сталося, коли я була вагітна — мама подарувала козу, бо треба буде дитині молока. Коли я виготовила першу головку сиру, зрозуміла, мені потрібно багато кіз, бо це дуже смачно. Мені треба багато сиру. І все так закрутилося. Упродовж трьох років я вже мала стадо з 70 голів», — каже Уляна Кирилів.
Зараз фермери розводять 3 породи кіз: ламанча, зааненську, англо-нубійську. А ще виводять нову, пристосовану до тутешніх умов, та беруть кіз на перетримку.
«Робити з молока сир — це так само творчість, це те саме, що художник малює на полотні. Ці авторські сири, ми їх обоє придумуємо. Рецепти вже підлаштовуємо під себе. У нас є винний, опільський, з чорним кунжутом, лавандовий, кавовий, звичайно, є молодий шевр», — розповідає Уляна Кирилів.
Тож фермери продовжують розвивати лісову ферму і доказують на власному прикладі, що у селі можна вести бізнес.
Джерело “Земляк”
Залишити коментар