У найбільших у світі промислових садах інжиру приступили до збору врожаю
У провінції Айдин на заході Туреччини розпочали збір інжиру. Саме у цьому регіоні ростуть найбільші в світі сади цієї культури. Спеціалісти відзначають, що цього року погодні умови не вплинули на врожайність інжиру і якість плодів.
Про це інформує East Fruit.
Інжир в Айдин вирощують на території площею 400 тис. акрів, щорічний врожай становить в середньому 200 тис. тонн за сезон. Велика частина врожаю йде на продаж в свіжому вигляді, лише 70 тис. тонн сушать.
Збір врожаю одного з найбільш популярних сортів Sarilop триває. Фермери в районі Куйуджак відправляються на збір врожаю з першими променями сонця.
Велика частина збирачів врожаю – жінки. Інжир сортують відповідно до розміру, значна частина врожаю потрапляє на експорт.
Глава сільськогосподарської палати муніципалітету Ефелер Мехмет Кендірліоглу розповів агентству «Анадолу», що початок сезону збору врожаю – час, якого виробники чекають з нетерпінням.
Кендірліоглу зазначив, що з огляду на посуху обсяг врожаю в цьому році буде таким же, як і в попередні роки.
«Можливе незначне зниження, проте поки рано щось говорити. Якість товару при цьому не буде знижуватися», – сказав він.
«Близько 70% всього виробництва інжиру в Туреччині припадає на наш регіон. Внесок в економіку становить $ 300 млн. Це велика сума. Попит зростає на тлі пандемії», – додав Кендірліоглу.
Залишити коментар